نکوداشتی برای یک هنرمند خلاق مارکو گریگوریان از شاگردانش هنرمند و انسان می ساخت

نکوداشتی برای یک هنرمند خلاق مارکو گریگوریان از شاگردانش هنرمند و انسان می ساخت آبی طرح: مراسم بزرگداشت مارکو گریگوریان در موزه هنرهای معاصر تهران اجرا شد.


به گزارش آبی طرح به نقل از مهر، مراسم نکوداشت مارکو گریگوریان هنرمند نقاش امروز سه شنبه ۱۸ دی با حضور تعدادی از هنرمندان و علاقه مندان در موزه هنرهای معاصر تهران اجرا شد. میشل الله وردیان کیوریتور (مدیر هنری) نمایشگاه مروری بر زندگی و آثار مارکو گریگوریان و رییس بنیاد مارکو گریگوریان در این مراسم بیان کرد: جریان مدرنیسم در نقاشی معاصر ایران با تأثیرپذیری از نظریه ها، گرایش های متنوع و دستاوردهای هنری دنیای غرب، دستخوش تحولات گوناگونی شد که بستری مناسب برای بسط و گسترش این هنر را در کشور ما فراهم آورد. زمینه سازان این جریان هنرمندان نام آشنایی بودند که علاوه بر فعالیت مستمر در حوزه نقاشی مدرن ایران اسلوب های نو و نیز سبک های مختلف نقاشی مدرن را به نسل جوان تر ایران شناساندند و آموزش دادند. می توان اظهار داشت که نسل های بعدی این نقاشان همگی وام دار طلایه داران نقاشی مدرن ایران هستند که بی گمان مارکو گریگوریان یکی از این هنرمندان است.
وی اشاره کرد: بنیاد مارکو گریگوریان در ارمنستان افتخار دارد که در اولین سال تاسیس خود نمایشگاهی از این هنرمند را با همکاری موزه هنرهای معاصر تهران برگزار کند. موزه هنرهای معاصر تهران، به عنوان موزه ای بین المللی، بیش ترین اثر از مارکو گریگوریان را در گنجینه خود جای داده و الان به مناسبت یکصدمین سال تولد این هنرمند مبادرت به برگزاری نمایشگاه کرده است. میشل الله وردیان اظهار داشت: این نمایشگاه اولین نمایشگاه انفرادی است که از این هنرمند در موزه برگزار می گردد. آثار به نمایش در آمده تنها گزیده ای از آثار مارکو گریگوریان هستند که با نگاه زیبایی شناختی و پژوهشی جمع آوری و ارائه شده است. او در آخر اشاره کرد: برای من به عنوان یک ایرانی مسیحی موجب افتخار است که در اولین روزهای سال نو میلادی در موزه شاهد چنین نمایشگاهی هستیم. این نخستین همکاری بنیاد مارکو گریگوریان با موزه است اما بطور قطع آخرین همکاری ما نخواهد بود. این بنیاد همیشه اهتمام داشته است با نهادها و اماکن مطرح همکاری کند. مهدی حسینی هنرمند نقاش بیان کرد: مارکو گریگوریان در دهه ۳۰ فعالیت خودش را بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه رم در ایران شروع کرد. دومین دوره زندگی وی پیش از مهاجرت به آمریکا و بنیان گذاری اولین بینال تهران در سال ۱۳۳۷ است. وی از هنرمندان شاخص دعوت و مجموعه آثاری را در آن رویداد جمع آوری کرد.
وی افزود: در سال ۱۳۳۸ آقای گریگوریان فعالیت هنری خودرا در هنرستان به صورت دیگری ادامه داد و برای نخستین بار کارگاه چاپ های دستی را راه اندازی کردند. این هنرمند همین طور در دهه ۳۰ یک نمایشگاه از هنرمندان معاصر در بانک صادرات ایران برگزار کرد که در یاد و خاطر بیشتر هنرمندان مانده است. این هنرمند ضمن اشاره به مجموعه مارکو گریگوریان اظهار داشت: مارکو گریگوریان آثار نقاشی قهوه خانه ای را از هنرمندان آن زمان جمع آوری کرد. وی علاوه بر نقاشی ها گرامافون، قاشق های چوبی، چرخ های خیاطی قدیمی و … را هم جمع آوری کرد که حالا در موزه مارکو در معرض تماشا هستند. حسینی عنوان کرد: در سال ۷۰ میلادی زنده یاد جواد حمیدی ۶ ماه برای فرصت مطالعاتی به نیویورک آمد. من و مارکو با آقای حمیدی که در هنرستان هنرهای زیبا استاد ما بود، دیدار کردیم. در همان سال از دانشگاه هنرهای زیبای دانشگاه تهران از مارکو گریگوریان دعوت نمودند که به عنوان استادیار در این دانشگاه تدریس کند. وی فردی موثر و خلاق بود که از شاگردانش هنرمند و انسان می ساخت. در ادامه این مراسم تیزر مستند «مثل سایه، مثل خیال» ساخته حمیدرضا زینالی پخش گردید و این کارگردان عنوان کرد: این فیلم به پیشنهاد یکی از دوستان ارامنه من ساخته شد. بعد از پژوهش متوجه شدم که آقای مارکو گریگوریان یک هنرمند چندوجهی هستند که گذار زمان کمی او را کم رنگ کرده است. نه فقط در کشور ما بلکه در دنیا آدم هایی مانند مارکو خیلی کم هستند. وی درباره ی چالش های ساخت این مستند اظهار داشت: به طور معمول فیلم های مستقلی مانند این مستند در ابتدا با مشکلات مالی مواجهند. ما کوشیدیم کار را به هر شکل جلو ببریم و یکی از دوستان هنرمند هزینه کمی را برای ساخت این فیلم پرداخت کردند. این کارگردان اظهار داشت: کوشیدیم به تمام بخش های زندگی هنرمند در این مستند بپردازیم مخصوصاً بخش بازیگری این هنرمند در فیلمفارسی ها که عده ای دوست ندارند به آن اشاره کنند.
زینالی در آخر متذکر شد: هیچ یک از دوستان و جامعه ارامنه برای ساخت این مستند حتی یک فریم عکس و اطلاعات در اختیار ما قرار ندادند. من از دوستان مجموعه دار که شرایط مالی مناسبی دارند خواهش می کنم که از نسل هنرمندانی مانند مارکو گریگوریان که بعد از انقلاب کمی کنار گذاشته شدند، حمایت کنند تا بتوانیم از این هنرمندان فیلم مستند بسازیم. حسن موریزی نژاد هنرمند نقاش عنوان کرد: من دوست دارم همیشه در گفتگوهایی که با هنرمندان دارم این مساله را متوجه شوم که هنرمند چه مسیر و تجربه زیسته ای را طی کرده است تا به جایگاه فعلی اش برسد. متاسفانه من هیچ گاه نتوانستم با آقای گریگوریان گفتگو داشته باشم و از مصاحبه خانم لازاریان بسیار بهره بردم. وی ادامه داد: باید پرسید که چه چیزی در وجود هنرمندی مانند مارکو وجود داشت که او را تا این حد صاحب نفوذ و تاثیرگذاری کرد؟ او نخستین کسی بود که با خاک اثر هنری خلق کرد. موریزی نژاد در آخر به مرور زندگی مارکو گریگوریان پرداخت و اظهار داشت: مارکو گریگوریان سال ۱۳۰۴ در روسیه به دنیا آمد و سال ۱۳۰۹ به ایران مهاجرت کرد. وی همیشه معتقد بود که خانواده اش اصالتی ایرانی دارند. زمانی که مارکو به ایتالیا می رود ۴ سال اعجاب انگیز را سپری می کند و با اندوخته های فراوانی راهی ایران می شود و گالری خودش را تاسیس می کند. وی در ایران مجموعه مفصلی از نقاشی قهوه خانه ای را جمع آوری کرد. نمایشگاه «مروری بر زندگی و آثار مارکو گریگوریان» از ۱۲ آذر تا ۲۳ دی در موزه هنرهای معاصر تهران برپا است.


منبع:

1403/10/19
12:22:26
5.0 / 5
32
تگهای خبر: آموزش , اثر هنری , استاد , بازیگر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است