بخش دوم گفت وگوی اختصاصی آبی طرح با محمدتقی قنبری؛
از مرمت گنبد شیخ لطف الله تا آشفته بازار هنر در اصفهان
به گزارش آبی طرح اصفهان محمدتقی قنبری در زمینهی تزئینات وابسته به معماری، هنرمندی همه فن حریف است و معترف، که به برکت شاگردی استادان بزرگ به این درجه رسیده؛ در بخش دوم گفت وگوی ایسنا با او نظرش را دربارهی مرمت گنبد شیخ لطف الله هم جویا شده ایم.
در بخش نخست گفتگو با محمدتقی قنبری، این هنرمند از فعالیت هایش گفت؛ زمانی که در کنار برادرش مهدی قنبری به تجربه اندوزی پرداخت و سپس از محضر استاد برجسته معماری و مرمت سنتی بناهای تاریخی «مرحوم استاد علی اصغر شعرباف»، پژوهشگر و چهره ماندگار عرصه کاشی کاری و معماری سنتی ایران «مرحوم استاد محمود ماهرالنقش» و چهره ماندگار عرصه پژوهش و معماری سنتی «مرحوم استاد حسین زمرشیدی» بهرهی فراوان جست تا آنجا که در همهی حرفه های تزئینات وابسته به معماری شامل گره کشی، کاربندی، رسمی بندی، مقرنس کاری، کاسه سازی، آینه کاری، گچ بری و بخصوص کاشی کاری معرق و معقلی به استادی چیره دست تبدیل شد؛ استادی که بایسته است او را در معماری و تزئینات وابسته به آن مردی همه فن حریف بنامیم.
آنچه می خوانید بخش دوم گفتگوی ایسنا با این پیشکسوت تزئینات وابسته به معماری بخصوص کاشی کاری است:
شما برای مرمت گنبد بابا رکن الدین چه کاری انجام دادید؟
من کلاً این گنبد را جمع کردم و به پوستهی اصلی رسیدم. البته اجازهی این کار نمی دادند و درگیری داشتیم. حتی کار می خواست به دادگاه بکشد. ایدهی من این است که وقتی گنبد کلاً از بین رفته، چه نیازی است که روی کار بازسازی شود؟ این کار هم از بین رفته بود و باید گچ مرده ها جمع و هوایی به پوستهی گنبد خورده و خشک می شد و از صفر شروع می کردیم تا نجات پیدا کند. در گنبد بابا رکن این کار را انجام دادم؛ بعد برای من استعلام آمد که گنبد مسجد شاه و مدرسه چهارباغ را مرمت کن، اما وقتی گفتم پوستهی گنبد را جمع می کنم تا به آجری برسم که طاق گنبد خورده، مخالفت کردند.
گنبد بابا رکن الدین در تخت فولاد اصفهان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب