قدیمی ترین گره چینی ایران در كدام خانه ایرانی جا خوش كرده؟

قدیمی ترین گره چینی ایران در كدام خانه ایرانی جا خوش كرده؟ آبی طرح: یك هنرمند صنایع دستی استان كرمانشاه اظهار داشت: گره چینی هنری سخت و اصیل است كه نباید در آن از مواد شیمیایی استفاده شود، اما بیشتر هنرمندان این رشته در سال های گذشته به منظور مدرن كردن، راحتی كار و كاهش هزینه تمام شده، دست به استفاده از مواد شیمیایی و نابودی اصالت این هنر زده اند.


پیمان محمدی از هنرمندان رشته گره چینی استان كرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایسنا قدمت گره چینی را مربوط به ۹۰۰ سال پیش دانست و با اشاره به اینكه قدیمی ترین گره های چینی در كرمانشاه را می توان در تكیه معاون الملك دید، اظهاركرد: در گذشته این هنر بیشتر دربناهای تاریخی، عمارت ها، كاخ ها، اماكن مذهبی و امامزاده ها بكار می رفت، اما امروز در خانه ها و اماكن تجاری كه علاقمند به تلفیق سنت و مدرنیته هستند هم می توان این هنر را دید.

وی با اشاره به اینكه گره چینی هنری اصیل است كه بدون هیچگونه ماده شیمیایی و فقط با چوب ایجاد می شود، اظهار داشت: متاسفانه در سالهای اخیر این هنر دیگر به ندرت به شكل اصیل اش اجرا می گردد و بیشتر برای ساخت آن از مواد شیمیایی و چسب استفاده می نمایند.


دارنده نشان بین المللی كیفیت از شورای جهانی صنایع دستی خاطرنشان كرد: استفاده از مواد شیمیایی در ساخت گره چینی سبب می گردد تا این هنر دست ساز عمری بیشتر از چندسال نداشته باشد، درحالیكه عمر یك گره چینی اصیل به ۵۰۰ سال هم می رسد.

وی تصریح كرد: تعداد افردی كه هم اكنون در كشور در زمینه گره چینی اصیل فعالیت می نمایند، به تعداد انگشتان یك دست هم نمی رسد و در كرمانشاه هم كسی را نداریم كه این هنر را به شكل اصیل خود تولید نماید.

محمدی، اصلی ترین علت عدم گرایش هنرمندان به گره چینی اصیل را سختی كار دانست و اظهار داشت: گره چینی هنری خیلی سخت و كاملا وابسته به هندسه است و از جانب دیگر كاری زمانبر هم هست، بنابراین به مرور زمان هنرمندان صنایع دستی از این هنر دوری كرده اند و برای راحتی و ارزان تر تمام شدن كار دست به استفاده از مواد شیمیایی می زنند.

وی ادامه داد: همینطور از آنجایی كه برخی به استفاده از تركیب هنر سنتی و مدرنیته در منازل خود تمایل دارند و از سویی می خواهند هزینه كمی هم پرداخت كنند، ناچارا اصالت این هنر از بین می رود.


این هنرمند حوزه گره چینی كه ۳۳ سال سابقه فعالیت در این رشته را دارد، با اشاره به اینكه برای ساخت گره چینی باید از چوب چنارِ موج و گردو استفاده كرد، عنوان كرد: متاسفانه از آنجایی كه هزینه خرید این مواد اولیه زیاد است، كار برای ما هم سخت می گردد.

وی به صادرات بخش اعظمی از تولیداتش به خارج از كشور اشاره نمود و اظهار داشت: گره چینی شغلی دشوار می باشد، اما درآمد خوبی دارد كه علاقمندان به این رشته می توانند سود مناسبی با ورود به این رشته بدست آورند.

محمدی باابراز نگرانی از احتمال نابودی این رشته در آینده، عنوان كرد: نابودی در كمین این رشته اصیل ایرانی است. فعالان این رشته نباید با كوتاهی خود در حفظ گره چینی اجازه دهند روزی تنها نامی از این رشته در ایران باقی بماند.






1397/10/04
14:24:06
5.0 / 5
4986
تگهای خبر: صنایع دستی , عمارت , كیفیت , هنر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است