اعلام جزئیات کنسرت آوای ملل در ایام آخر فروردین اجرای یک بیانیه

اعلام جزئیات کنسرت آوای ملل در ایام آخر فروردین اجرای یک بیانیه آبی طرح: یکی از تهیه کنندگان و ناشران عرصه موسیقی از برگزاری کنسرت چند ملیتی آوای ملل به آهنگسازی فرشاد محمدی و خوانندگانی از ایران و آذربایجان طی روزهای پیش رو آگاهی داد.



کامران همت پور تهیه کننده، پژوهشگر، ناشر و نوازنده موسیقی ایرانی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تشریح تازه ترین کارهای این گروه موسیقایی بیان کرد: برمبنای برنامه ریزی هایی که انجام گرفته طی روزهای آینده کنسرت چند ملیتی «آوای ملل» به آهنگسازی و کارگردانی هنری فرشاد محمدی با خوانندگی وحید تاج از کشورمان و زابط نبی زاده از جمهوری آذربایجان انجام می شود. این کنسرت با حضور ۵۰ نوازنده از کشورهای ایران، ترکیه و جمهوری آذربایجان شکل گرفته، و تلاشی برای بازآفرینی پیوندهای فرهنگی بوسیله زبان مشترک موسیقی است.
وی درباره ی دیگر جزئیات این کنسرت که اطلاعات مربوط به زمان و مکان برگزاری آن طی روزهای آینده اعلام می شود، توضیح داد: قطعات این کنسرت توسط فرشاد محمدی آهنگسازی شده که به اعتقاد من هنرمندی با نگاهی عمیق به ریشه های مشترک موسیقی نواحی منطقه و در عین حال دغدغه ای جدی برای ارائه بیانی نوین است. البته که در این آثار، عناصر موسیقی دستگاهی ایران، مقام های آذربایجانی و مایه های پرشور ترکی، در قالبی نو و ارکسترال بازآفرینی شده اند. از دیگر خاصیت های شاخص ترکیب های این پروژه، استفاده از الگوهای چندضربی (پلی ریتمیک)، هارمونی های آزاد و مدرن، و بازیهای آگاهانه با دینامیک صوتی است. ضمن این که در خیلی از قطعات، شنونده با تغییرات مداوم در بافت صوتی روبروست از لحظاتی پرتنش و انفجاری با ضرب آهنگ های سنگین، تا بخشهایی لطیف، مینیمال و سکوت های معنادار که گویی زبان دل فرهنگ هااست.
این تهیه کننده در ادامه صحبت های خود بیان کرد: ملودی های این کنسرت برگرفته از عناصر آشنای موسیقی نواحی اند؛ اما با فضاسازی های نو، گسترش ملودیک، و حرکت های مدال پیچیده، هویتی تازه یافته اند. برخی قطعات نیز با الهام از آوازهای فولکلور منطقه تولید شده و در فضایی ارکسترال بازسازی شده اند؛ در صورتیکه برخی دیگر، با ساختار بطورکامل جدید و تلفیق سازهای شرقی و غربی، تجربه ای منحصربه فرد به مخاطب ارائه می دهند.

همت پور با اشاره به این نکته که در مرکز این پروژه، ۲ صدای اثرگذار و متفاوت قرار گرفته اند اظهار داشت: زابط نبی زاده، از چهره های سرشناس موسیقی مقامی آذربایجان است که با صدایی آمیخته به تاریخ و روایت، جان تازه ای به مقام های کهن می بخشد و وحید تاج خواننده ممتاز موسیقی سنتی ایران هم هنرمندی با لحن گرم و شفاف خود، لحظه های عمیق و انسانی در اجرا خلق می کند. حضور این دو هنرمند، فرصتی برای شنیدن گفت و گوی فرهنگی اصیل از مسیر صدا و آواز است. البته همانطور که توضیح دادم ارکستر بزرگ این کنسرت متشکل از ۵۰ نوازنده چیره دست از کشورهای منطقه است که با تلفیقی از سازهای ایرانی، ترکی، آذربایجانی و سازهای کلاسیک غربی همچون ویولن، ویولا، ویولنسل، کنترباس، فلوت، کلارینت، ترومبون، فاگوت، و تیمپانی به اجرای قطعات می پردازند.
وی در بخش پایانی صحبت های خود اشاره کرد: کنسرت «آوای ملل» تنها یک اجرای هنری نیست؛ بلکه اطلاعیه ای هنری فرهنگی درباره ی اشتراکات تاریخی، احساسی و هویتی ملت هایی است که قرن ها با زبان موسیقی، شعر و فرهنگ، با یکدیگر سخن گفته اند. به نظر من در روزگاری که سیاست ممکنست مانع گفت و گو شود، موسیقی با شکوه تمام، صدای اتحاد را از دل تنوع ها بیرون می کشد.

1404/01/18
12:45:09
5.0 / 5
4
تگهای خبر: آهنگ , آهنگساز , آواز , اركستر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این پست آبی طرح
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
آبی طرح ، گرافیک و طراحی
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

آبی طرح

گرافیک و طراحی

آبی طرح: پنجره ای به دنیای هنر و گرافیک، همراه شما در راه کشف و خلق زیبایی

abitarh.ir 1395-1404 - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است