صدای تار و سه تار در جشنواره موسیقی جوان؛
کنسرت گذارها کجا هستند؟
به گزارش آبی طرح، هنرمندان جوان عرصه تارنوازی و سه تارنوازی در چهارمین روز از برگزاری هفدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان به اجرای برنامه در تالار رودکی تهران پرداختند.
به گزارش آبی طرح به نقل از روابط عمومی هفدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، هفدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان درحال برگزاری است و جوانان و نوجوانانی در آن حضور دارند که هر کدام نگاه شان به موسیقی اصیل ایرانی نگاهی مشتاق و باانگیزه در زمینه بین المللی است.
در بخش تار و سه تار، داوران با عنایت به پارامترهایی همچون اسلوب نوازندگی، سونوریته، کوک، تکنیک نوازندگی، ریتم و زمان بندی، بیان موسیقایی، دینامیک و ظرایف اجرایی، و زیبایی شناسی و سبک شناسی قطعات به تماشای اجراهای چهارمین روز جشنواره نشستند.
اجراها در دستگاههای ماهور، راست پنجگاه، شور، آواز اصفهان، دستگاه چهارگاه و قطعات ضربی از استادانی چون غلامحسین بیگجه خانی، حسین علیزاده، علینقی وزیری، محمدرضا لطفی، علی اکبر شهنازی، ابوالحسن صبا، احمد عبادی، سعید هرمزی، و یوسف فروتن اجرا شدند.
بابک راحتی، داور بخش تار و سه تار، برگزاری جشنواره ملی موسیقی جوان را رویدادی مهم در ایجاد انگیزه در نسل جوان دانست و بیان نمود: با این بمباران اطلاعات، فضای مجازی و هوش مصنوعی هنوز هستند جوان هایی که از سنین پایین با شور و هیجان روی صحنه بیایند و خودشان را محک بزنند تا موسیقی ایرانی بیاموزند. این دُر گرانی است که باید آنرا حفظ کرد.
قاسم رحیم زاده دیگر داور جشنواره اظهار داشت: اگر یک صدم از آن چه که در زمینه موسیقی پاپ توسط مؤسسات مختلف هزینه می شود صرف پشتیبانی از هنرمندان جوان شود اساسا در آینده موسیقی هنری کشور تأثیرگذار خواهد بود. وقتی گروه سنی الف در این سطح بالا نوازندگی می کند، بی گمان ۱۰ سال آینده تبدیل به معلمانی می شوند که آموزش می دهند؛ ازاین رو نیازمند حمایت های مالی و معنوی از جانب مؤسسات برنامه گذار و در مرحله بعد جامعه موسیقی و گروههای موسیقی هستند تا دیده شوند و پیشرفت کنند.
آریان یزدانی یک از شرکت کنندگان هفدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان هم ۱۰ سال است که تار می نوازد و نخستین بار است که در این جشنواره حضور یافته است.
وی هم به جهت اینکه خودش را محک بزند و متوجه نقاط قوت و ضعفش شود در جشنواره حضور یافته است، اظهار داشت: استادانی در این جشنواره حضور دارند که تجربیات گران بهایی دارند و باید از آنها بهره برد. خوشبختانه در این دوره استادان خوبی داوری را برعهده دارند و این خودش ایجاد انگیزه می کند.
هفدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان به دبیری حمیدرضا اردلان توسط انجمن موسیقی ایران با حمایت دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شکل حضوری از تاریخ ۲۷ شهریور سالجاری شروع شده و تا ۳ مهر ۱۴۰۳ برگزار می گردد.
مراسم اختتامیه جشنواره روز پنج شنبه ۵ مهر در تالار وحدت، ساعت ۱۸: ۳۰ برگزار می گردد.
منبع: abitarh.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب