آبادان برزیلته!
رقابت هنرمندان ایران و برزیل برای کاریکاتور پله و وینیسیوس جونیور
آبی طرح: به گزارش آبی طرح، نشست خبری جشنواره کارتون، کاریکاتور و پوسترِ دوستی ایران و برزیل برگزار گردید. این جشنواره مقرر است در دو مرحله در کشورهای ایران و برزیل برگزار گردد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، بامداد شنبه ـ ۲۸ مرداد ماه ـ نشست خبری جشنواره کارتون، کاریکاتور و پوستر دوستی ایران و برزیل در حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.
در این جلسه خبری، مسعود شجاعی طباطبایی ـ دبیر جشنواره ـ در ابتدا به معرفی میهمانان برزیلی برنامه پرداخت. او اظهار داشت: السیو آمریم از برزیل که چهره ای مطرح در زمینه کارتون و کاریکاتور است را بعنوان دبیر اجرایی مسابقه در کنارمان خواهیم داشت. او از هنرمندان مطرح برزیل است و مسئولیت موزه زیرالدو در کشور برزیل هم به عهده ایشان است. زیرالدو هنرمند مطرح آمریکای جنوبی است.
شجاعی ضمن اشاره به این که السیو آمریم، دبیر اجرایی رویداد در برزیل است، افزود: هنرمند دیگر از برزیل که بعنوان داور با ما همراه هستند. آقای گیلمار شخصیت برجسته عرصه کارتون و کاریکاتور برزیل است. او هرسال آثارش را در چارچوب کتاب منتشر می کند.
شجاعی در ادامه برنامه به جزئیات بیشتر جشنواره پرداخت و اظهار داشت: امروز اتفاق خوبی را با همکاری دوستان و نماینده برزیل رقم خواهیم زد. و باید بگویم این اتفاق رویدادی بین المللی است.
دبیر جشنواره کارتون، کاریکاتور و پوستر دوستی ایران و برزیل افزود: در بحث کاریکاتور چهره، دو چهره بسیار مطرح است. یکی چهره فوتبالیست پله است که بعنوان بهترین فوتبالیست در تمام ادوار قلمداد شده است. علاوه بر آن آقای وینیسیوس جونیور هم بازیکن برجسته فوتبال است که در لالیگا برخورد کاملا نژاد پرستانه ای با ایشان شد. آن اتفاق بشدت اتفاق گسترده بخصوص در بین کارتونیست های این عرصه داشت. طراحی های بسیار زیادی در این خصوص خلق شد. ازاین رو این دو چهره برزیلی دستمایه کشیدن کاریکاتور هستند. این اتفاق را در آبادان خواهیم داشت که برخی به شوخی می گویند شعار آبادان برزیلته را در آبادان رقم می زنیم. این منطقه بسیار هم فوتبال دوست است و باعث نزدیکی میان ما و برزیل خواهد شد.
او افزود: تابحال میزبان چهار کاریکاتوریست مطرح برزیلی بودیم که برای دوسالانه کاریکاتور آمده بودند. مقرر است به این مورد به همین صورت در برزیل هم پرداخته شود.
در ادامه نشست امروز در حوزه هنری، محمد جواد عطایی، نماینده مرکز آفرینش های هنری ایران و آمریکای لاتین اظهار نمود: این مرکز در قم و با حضور تعدادی از فعالان دغدغه مند در مسائل آمریکای لاتین تاسیس شد.
او ضمن اشاره به برخی اقدامات مرکز آفرینش های هنری ایران و آمریکای لاتین اظهار داشت: به این نتیجه رسیدیم که هنرمندان بین مردم ما و مردمی که می خواهیم با آنان ارتباط داشته باشیم، نماینده خوبی هستند.
در ادامه دبیر اجرایی این جشنواره اظهار نمود: حدود چهل سال است که در فضای کاریکاتور فعالیت می کنم. کارهای ویراستاری در ارتباط با کاریکاتور هم انجام داده ام. نمایشگاه های مختلفی برگزار کردم و با استاد شجاعی آشنا شدیم و خوشحال هستیم که می توانیم این جشنواره را برگزار نماییم.
او افزود: تلاش می کنم که این جشنواره که شروع کار است به بهترین نحو برگزار گردد. اهمیت دارد که هنرمندان ایرانی و برزیلی برای نزدیک شدن به یکدیگر اتفاق خوبی را رقم بزنند. همواره هنرمندان ایرانی خوش درخشیدند و کیفیت کارشان همواره مطرح بوده است.
بر طبق این گزارش ایسنا، السیو دنیلو روسو آمریم، دبیر اجرایی جشنواره کارتون، کاریکاتور و پوسترِ دوستی ایران و برزیل اظهار نمود: این جشنواره بطور قطع با همت هنرمندان ایرانی و برزیلی نتایج خوبی خواهد داشت و با عنایت به موضوعی مانند مقابله با نژادپرستی و فوتبال نتایج خوبی در بین مردم ایجاد خواهد شد. در بحث این جشنواره دو شخصیت فوتبال برزیلی انتخاب شده است. پله با عنایت به این که شخصیت فوتبال جهانی است که همه او را دوست دارند انتخاب گردید. دیگر فوتبالیست منتخب متاسفانه در بازی های اخیر بسیار مورد اهانت قرار گرفت و ایشان توانستند مقاومت کنند و نشان دهند که رنگ پوست او چیزی را تعیین نمی نماید. ما هنرمندان می توانیم از این مورد استفاده نماییم تا با مبحث نژادپرستی مقابله نماییم. امروز نژادپرستی از جانب گروههای متفاوتی صورت می گیرد که ما هنرمندان می توانیم اعتراض و مخالفت خویش را از این طریق نشان دهیم.
آمریم اظهار داشت: تشکر می کنم از مسعود شجاعی طباطبایی و اعتمادی که به ما داشتند. تلاش می نماییم تا ارتباط خوبی بین مردم ایران و برزیل ایجاد شود.
او افزود: در شهری که ما حضور داریم فعالیت ها و فضای خوبی بوجود آمده است تا با زبانِ هنر گفتگو نماییم. با برگزاری این جشنواره هم پیام دوستی را منتقل خواهیم کرد.
شجاعی طباطبایی هم در ادامه اظهار داشت: من چند بار به علل برگزاری جشنواره ها یا نمایشگاه در برزیل حضور داشتم. امیدوارم این اتفاقات باعث شود که فاصله قلب های ما از فاصله جغرافیایی مان کمتر باشد.
داور این جشنواره، گلیمار ماچادو باربسا هم اظهار نمود: در مدتی که ایران بودم مختصری در ارتباط با فرهنگ ایرانی و مباحث سیاسی ایران و خاورمیانه آشنایی پیدا کردم و متوجه شدم چقدر با آن چه که تاکنون به ما رسیده، متفاوت می باشد. علاقه دارم با فرهنگ ایران و فرهنگ مقاومت آنها بیشتر آشنا شوم. امیدواریم در آینده ارتباط شکل گرفته بین ایران و برزیل تقویت شود. من متولد برزیل هستم و در این زمان در کنار هنر، با مسائل سیاسی هم آشنا شدم. در طول سال ها با سندیکاها، گروههای متفاوت و روزنامه نگاران همکاری کردم. شاید گاهی هم بخاطر دغدغه مالی با رسانه ها برای تولید محتوا همکاری کردم. پس از اینکه اینترنت به این صورت فراگیر شد، از رسانه های چاپی گذر و به صورت مستقل کار کردم. از آن زمان دیدگاه خویش را به صورت آزادانه مطرح کردم و وارد مسائل سیاسی که در کشور اتفاق می افتاد شدم.
او افزود: وقتی به صورت مستقل وارد شدم به مباحث سیاسی ورود کردم. بخصوص در دوره رئیس جمهوری قبلی مسائل انتقادی را مطرح کردم که مواجه شدم با حملات از جانب گروههای متفاوت که مانع پخش فعالیتهای من می شدند. بالاخره افرادی را همراه و مباحث چالشی را مطرح کردم. تا این که در زمان کرونا توانستم مباحثی را که کار کرده بودم جمع آوری و در کتابچه های متفاوت جمع کنم. ما نیاز داریم که چنین جشنواره هایی برگزار گردد تا بتوانیم مباحث مختلف و چالشی را برای بیدار کردن انسان ها به کار بگیریم. برگزاری این جشنواره می تواند ارتباطی بین جامعه ایران و برزیل ایجاد نماید و این نشان دهنده اهمیت برگزاری چنین جشنواره هایی است.
او اظهار داشت: برزیل مانند جنگ هشت ساله ایران، جنگی را تجربه نکرده است اما در این چند روز دیدم که چگونه آثار جنگ جمع آوری شده که به نسل های آینده منتقل شود. شما گنج بزرگی دارید. ما در برزیل جنگ داخلی داریم که نژادپرستی در نقاط مختلف کشور ما اتفاق می افتد. ما نیاز داریم ملت خودمان را در این رابطه بیدار نماییم.
شجاعی طباطبایی در انتها اظهار نمود: کاریکاتور و کارتون برزیل پیشتاز است؛ از این جهت که در آنجا این هنر افشاگر و معترض است. هم اکنون مسابقه آنان پنجاهمین دوره خویش را می گذراند که قدیمی تر از آن نداریم. به معنای واقعی همه کارتونیست ها چهار روز جمع می شوند و شهری که در آن مسابقه کاریکاتور برگزار می کنند به قول خودشان به پایتخت طنز تبدیل می شود. جایزه این جشنواره ترکیبی است که احیانا از سمت ما یک قالی نفیس و از جانب برزیلی ها حدود ۷۰ میلیون تومان جایزه اهدا خواهد شد. این جشنواره حدودا مهرماه نهایی و سپس برگزار می شود. همینطور دو برنامه در ایران و برزیل خواهیم داشت.
منبع: آبی طرح
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب