رئیس انجمن علمی فناوری چاپ ایران:
ارزیابی صنعت چاپ بعنوان صنایع پیشران الزامی است
به گزارش آبی طرح، به قول رئیس انجمن علمی فناوری چاپ ایران لازم است وزارت صنعت، معدن و تجارت در ارزیابی های جدید خود در حوزه صنایع پیشران، صنعت چاپ را هم بعنوان این صنایع مورد ارزیابی قراردهد و بعنوان یک صنعت راهبردی آنرا به رسمیت بشناسد.
به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، نشست هم اندیشی علمی و تخصصی صنعت چاپ، بومی سازی، خوداتکایی و پژوهش های کاربردی با رویکرد تکنولوژی های جدید، یکشنبه ۶ شهریور در محل معاونت صنایع عمومی وزارت صمت برگزار شد.
در این نشست محمد بیطرفان رئیس انجمن علمی فناوری چاپ ایران، غلامرضا شجاع مدیر عامل شرکت تعاونی لیتوگرافی تهران، احمد شریفان رئیس اتحادیه کاغذ و مقوای تهران، آتشه سلیمانی عضو هیات علمی پژوهشگاه رنگ، علی ظریف از مدیران شرکت ایران روتاتیو، مونا ابروفراخ مدیرکل دفتر سلولزی، چاپ و نوشت افزار وزارت صمت حضور داشتند.
محمد بیطرفان با تکیه بر این که صنعت چاپ نقش بسزایی در تکمیل زنجیره ارزش، توسعه صادرات غیرنفتی، اشتغال زایی مستقیم و غیرمستقیم، مزیت های نسبی و ارزش افزوده دارد، اظهار نمود: لازم است وزارت صنعت، معدن و تجارت در ارزیابی های جدید خود در حوزه صنایع پیشران، صنعت چاپ را هم بعنوان صنایع پیشران مورد ارزیابی قراردهد و بعنوان یک صنعت راهبردی آنرا به رسمیت بشناسد.
رئیس انجمن علمی فناوری چاپ ایران در ادامه سخنان خود بر توجه به بومی سازی، خود اتکایی و پژوهش های کاربردی به ویژه در تکنولوژی های جدید و ایجاد پل ارتباطی بین صنعت، دانشگاه و حاکمیت تصریح کرد.
او ضمن اشاره به ظرفیت های بالقوه صنعت راهبردی چاپ در ارزآوری و صادرات محصولات چاپی و بهره گیری حداکثری از پیمان های اقتصادی منطقه ای خواهان ایجاد منطقه ویژه اقتصادی چاپ بعنوان یکی از مطالبات به حق صنعت چاپ شد.
دانش و پژوهش های کاربردی باید به کمک صنف چاپ بیاید
مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافی تهران هم با تکیه بر بومی سازی و سفارش های دینی و فرهنگ ایرانی در زمینه بومی سازی و خوداتکایی بیان نمود: صنعت چاپ و فناوری های در ارتباط با آن وارداتی است و با عنایت به این که عمده تحولات و تغییرات تکنولوژی چاپ در ایران، غیربومی است. دانش و پژوهش های کاربردی باید به کمک این صنف بیاید و بتواند در جهت بومی سازی آن عمل کند
غلامرضا شجاع جریان پژوهش در کشور را پیرو روش و الگوهای غربی دانست و افزود: پژوهشها در حوزه صنعت چاپ باید متمرکز بر مسائل و معضلات این صنف باشد.
وی ضمن تاکید بر ماهیت صنفی چاپ به مشکلات صنفی این صنعت همچون مواد اولیه و کاغذ پرداخته و خواهان آن شد که معاونت صنایع عمومی در مدیریت این صنعت کوشش کند.
ورود کاغذ به بورس تصمیم درستی بود
رئیس اتحادیه کاغذ و مقوای تهران هم ضمن نقد وضع موجود از نظر فرصت های شغلی عادلانه و برابر هر نوع احترامی را در حوزه صنعت مستلزم مطالعه، کارشناسی تهیه مقدمات آن دانست.
احمد شریفان اظهار داشت: ورود کاغذ به بورس هرچند تصمیم درستی بود، اما اگر در شرایط زمانی بهتر و با پیشبینی های لازم انجام می شد، با استقبال بیشتری مواجه می شدیم چونکه بافت سنتی بازار کاغذ آمادگی ورود به بورس را نداشت. وزارت صمت باید برای حل مشکلات اقدام نماید.
عضو هیات علمی پژوهشگاه رنگ هم با بررسی علمی فناوری های پیشرفته در حوزه رنگ به روند تحولات مواد و مصالح در زمینه رنگ و مرکب های چاپ پرداخت و اظهار داشت: با عنایت به گستردگی کاربردهای چاپ از صنایع متعدد و تحولات چاپ سه بعدی و چهار بعدی، مرکب های چاپ که انواع مختلف فتوکاتالیست، مرکب های مخصوص سرامیک و مرکب گونه های مختلف چاپ را شامل می شود. بستر فناوری های پیشرفته صنایع پلیمری و رنگ و مواد است.
آتشه سلیمانی به معرفی تکنولوژی های دیجیتال، نمایشگرها، چاپگرها و حوزه های کاربردی آنها در صنعت، پزشکی، سلامت و بسته بندی هوشمند پرداخت و اظهار نمود: اعضای هیات علمی دانشگاه ها باید بتوانند با شناخت نیازهای صنعت نسبت به حل آن از راه پژوهش و روند علمی اقدام نمایند.
رشته چاپ در دانشگاه ها در کنار رشته ارتباطات قرار گرفته است
علی ظریف هم استفاده از فناوری ها را به صرف ماهیت فناورانه آنها اشتباه دانست و اظهار داشت: ابتدا باید ببینیم صنعت ما به چه نوع فناوری هایی نیاز دارد. شناسایی نیازهای صنعت و جامعه برای انتخاب فناوری های مناسب لازم است. چاپ های امنیتی، چاپ لوازم بهداشتی و دارویی چاپ های حیاتی اند. به علت اهمیت صنعت چاپ در دنیای معاصر عموما این رشته در دانشگاه ها در کنار رشته ارتباطات قرار گرفته است.
مدیر ارشد فروش شرکت ایران روتاتیو با رتبه بندی کالاهایی که بسته بندی می شوند در پیشبینی آینده اظهار داشت: برای رقابت برندها در بازارهای جهانی و تداوم حضور آنها باید به استانداردهای فعالیت در عرصه جهانی واقف بود. آمارهای موجود از واحدهای صنعت چاپ در کشور نشانگر آن است که بیشتر از ۸ هزار واحد صنفی کوچک در صنعت چاپ احتیاج به آموزش روزآمدسازی و تحول دارد.
تحول و تغییر نیازمند انگیزه و اراده است
مدیر کل دفتر سلولزی، چاپ و نوشت افزار وزارت صمت هم به نارسایی ها و مشکلاتی که در نشست عرضه شد اشاره نمود و اظهار داشت: این مشکلات حدودا در همه صنایع دیگر هم وجود دارد تحول و تغییر نیازمند انگیزه و اراده است. صنعت چاپ بعنوان یک صنعت پیشران و فناور استعداد و ظرفیت لازم را برای تحول و دگرگونی دارد. بررسی صنعت چاپ در کشورهای موفق نشان داده است که اتفاقات خوب در این کشورها از بستر و مسیری عبور کرده است که در کشور ما هم بستر آن وجود دارد.
مونا ابرو فراخ با تکیه بر این که وزارت صمت نگاه اصولی و درستی به صنعت چاپ و بسته بندی دارد، افزود: تمام تلاشمان را خواهیم کرد تا شرایط معرفی صنعت چاپ بعنوان صنعت پیشران فراهم گردد باید برای یافتن راهکارهای جایگزین پیشبینی شود و صنف به دنبال این باشیم که مصرف کننده بیشترین رضایتمندی را داشته باشد.
در آخر نشست هم اندیشی علمی و تخصصی صنعت چاپ، بومی سازی، خود اتکایی و پژوهش های کاربردی با رویکرد تکنولوژی های جدید و فناورانه، انجمن علمی فناوری چاپ ایران با اهدای تندیس یادبود هشتمین نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ به شاهین اسفرجانی مدیر عامل شرکت ایران روتاتیو، عباس باقری مدیر عامل شرکت نوید تجارت ایساتیس و مونا ابروفراخ مدیر کل دفتر صنایع سلولزی، چاپ و نوشت افزار بعنوان میزبان تقدیر گردید.
منبع: abitarh.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب