ارزیابی جشنواره فجر از منظر هنرمندان موسیقی
تاریخ مصرف جشنواره موسیقی فجر تمام شده است
به گزارش آبی طرح علی مغازه ای ـ کارشناس موسیقی ـ در نقدی نسبت به جشنواره موسیقی فجر می گوید: اینکه هر ساله بودجه ای برای برگزاری جشنواره موسیقی فجر در نظر گرفته می شود و مسئولان و مدیران دولتی موسیقی وظیفه دارند این بودجه را با هدفی از پیش تعیین شده هزینه کنند، یک نوع رفع تکلیف و سلب مسئولیت در قبال بودجه فرهنگی و هنری کشور است.
او تاکید می کند: امروز دیگر لازم و لازم است برای این بودجه برنامه ریزی مجدد صورت بگیرد و همزمان تلاش شود وفاق و آشتی با تمام هنرمندان ایجاد شود؛ برای اینکه تاریخ مصرف جشنواره موسیقی فجر تمام شده و دیگر باید به یک مدل و ساختار جدید اندیشیده شود.
هنرمندان درجه یک سال هاست با جشنواره موسیقی فجر میانه ای ندارند
این کارشناس موسیقی در گفت و گو با ایسنا، درباره ارتباط برقرار نکردن هنرمندان مطرح موسیقی با جشنواره موسیقی فجر اظهار می کند: هنرمندان برجسته و درجه یک موسیقی سال هاست با جشنواره موسیقی فجر میانه ای ندارند؛ برای اینکه این جشنواره علاوه بر اینکه همیشه تحت سلطه افکار و عقاید برخی مدیرانی بوده که معمولا دانش و تخصص مناسبی در زمینه موسیقی ندارند، همزمان تحت سیطره دیدگاه های خاصی نیز بوده است و هیچ گاه یک رویداد هنری صرف نبوده است. رویدادهای موسیقی در ایران که با عنوان جشنواره شناخته می شوند و معمولا دولت متولی آنها است، یا مناسبتی هستند یا مانند همین جشنواره فجر در فصل و زمان مناسبی اجرا نمی شوند و از کیفیت و اقتضاهای لازم جهت اجرا برای مخاطب و شنونده آگاه بهره ای ندارند. این جشنواره ها عملا به یک نوع رفع تکلیف یا انجام وظیفه برای مدیران دولتی با ریخت وپاش ها و باندبازی های گروهی و جناحی بدل شده اند تا اینکه یک رویداد هنری و فرهنگی باشند.
او ادامه می دهد: واقعیت این است که سال ها پیش یک روز عده ای تصمیم گرفتند که در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، برنامه هایی در حوزه فرهنگ و هنر اجرا شود؛ لیکن از آن زمان گویا الزام و اجبار یا حکم لازم الجرایی وجود دارد که این جشنواره ها باید دقیقا با همان منطق، شیوه و در همان زمان برگزار شوند؛ در صورتیکه این دیدگاه درست نیست.
وی با اعلان اینکه «بزرگترین رویدادها و فستیوال های هنری جهان همیشه در حال تغییر و تحول در شیوه ها و اهداف هستند»، معتقد است: مدیران کشور و وزارت ارشاد، با هدف جلوگیری از زیان مالی و آبرو و اعتباری خود و هنرمندان یک دفعه بیایند با شهامت برای تعطیلی این جشنواره اقدام نمایند و برای این هدف ملی با هر کسی و هر مقامی که لازم است مذاکره کنند و اگر هم لازم می دانند، درست در همان دهه فجر برنامه های موسیقایی داشته باشند، بهتر است رویدادی طراحی نمایند که در آن روزها، مثلا ۱۰ نمونه اجرای سمبلیک با حضور علاقه مندان، برگزار شود؛ نه اینکه بخواهند هنرمند را مجبور به حضور در یک جشنواره شلوغ و آشفته و درهم پاش کنند. تجربه نشان داده مسئولان کت وشلواری جشنواره های دولتی در جلب هنرمندان درجه یک و شناخته شده توفیقی ندارند. پس باید قبول کنند که این رویداد یک اشتباه است و تکرار آن دیگر کافی است. وقتی کسی یک اشتباه را مدام تکرار کند، دیگر باید در هدف و صداقت او تردید کرد.
مغازه ای با اعلان اینکه جشنواره موسیقی فجر دیگر یک رویداد هنری نیست، اظهار می کند: با هزینه ای که صرف این جشنواره می شود می توان برنامه های خیلی خوب، منسجم و پرثمری را در طول سال برای موسیقی طراحی و اجرا کرد. اینکه در جشنواره اصرار دارند از کلیه ژانرهای موسیقی اجراهای موفقی هم داشته باشند، نتیجه آنست که در یک هفته برنامه های فشرده و خسته کننده ای اجرا می شود که حتی علاقه مندان نیز نمی توانند آنگونه که دوست دارند و سر فرصت از برنامه ها دیدن کنند.
سی وششمین جشنواره موسیقی فجر
منبع: abitarh.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب