عباس صالحی: كمك به اقتصاد هنر جزو اولویت هاست
آبی طرح: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان كرد كه كمك به ارتقا اقتصاد هنر و در نظر گرفتن آن بعنوان یك صنعت برای كمك به اقتصاد كشور جزو اولویت های وزارت ارشاد در حوزه تجسمی است.
به گزارش آبی طرح به نقل از ایسنا، یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در بخش عكس روزهای انقلاب با حضور صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز در خانه هنرمندان راه اندازی شد.
عباس صالحی -وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی- عصر امروز همزمان با شروع به كار بخش تصاویر انقلاب یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در جمع خبرنگاران درباره اهداف خود برای هنرهای تجسمی، اظهار داشت: یكی از حوزه هایی كه من فكر می كنم باید به آن نزدیك شویم بحث اقتصاد هنر تجسمی است. بنظر می رسد كه سیاستگذاران و دولت مردان كشور مقداری به اینكه از حوزه تجسمی حمایت كنند توجه كرده اند. همین طور حوزه صنایع دستی هم در كنار سایر بخش ها می تواند بعنوان یك صنعت قرار گیرد و كسب درآمد داشته باشد. اما هنوز توجه قابل ملاحظه ای وجود نیامده كه هنرهای تجسمی هم می تواند در كنار سایر صنعت ها برای كشور درآمدزا باشد.
او اضافه كرد: باید به این دقت كنیم كه هنرهای تجسمی می توانند یك مبنا و رویكرد برای اقتصاد كشور در حوزه فرهنگ باشند. چیزی كه تا حدودی در پیشبرد آن در جشنواره موفق بوده ایم همین بحث پشتیبانی از مشاغل فرهنگ و هنر است. ما می توانیم از راه گالری ها و هنرهای تجسمی فضایی را برای بهبود اقتصاد كشور فراهم نماییم. هنرمندان ما باید فضای خوبی را بین آنچه تولید می كنند و درآمد خود حس كنند.
صالحی افزود: اینكه هنرهای تجسمی بعنوان یك شغل با اعتبار اجتماعی و اقتصادی تبدیل گردد نگاهی جدی است كه ما داریم روی آن كار می نماییم.
وزیر ارشاد همین طور درباره بخش تصاویر انقلاب جشنواره تجسمی فجر بیان كرد: در دوره انقلاب تصویرهایی بطور طبیعی گرفته شد و تصویرهایی هم كمتر دیده شد. تصاویر انقلاب می تواند كمك نماید كه ما یك سری تصویر بدون تفسیر را ببینیم و عكس كمك می نماید به اینكه ما آنچه را كه اتفاق افتاده به وضوح ببینیم بدون اینكه نیاز باشد كسی آنها را برای ما تفسیر كند.
او افزود: تعداد ۹۰ عكسی كه من الان دیده ام كه با اجازه عكسان اصلی گردآوری شده به این اتفاق كمك كرده است. تعداد قابل توجهی از این عكس ها برای نخستین بار است كه به نمایش درآمده اند و كمك می كنند كه ما به چهل سال قبل برگردیم و انقلاب اسلامی را بار دیگر ببینیم.
وی در پاسخ به اینكه انتظارش بعنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از جشنواره تجسمی فجر چیست؟، اظهار داشت: هنرهای تجسمی در شاخه های مختلف بخشی از تاریخ ایران ماست كه البته در برخی از شاخه ها قدمت طولانی داریم و بخش هایی هم كه هنر مدرن هستند زود ارتباط برقرار كرده ایم.
صالحی اشاره كرد: انقلاب اسلامی بعنوان پدیده ای مهم در زندگی اجتماعی ما در چهل سال اخیر با بحث هنرهای تجسمی پیوند خورده است. اینكه هم در مقطع انقلاب اسلامی كه به پیروزی آن منتهی شد، هنرهای تجسمی چه نقشی در اتفاقات مربوط به پدیده انقلاب اسلامی و شكل گیری نظام جدید داشته اند، بالقطع یك بخشی از روایت است.
او ادمه داد: بطور طبیعی هنرمندان ما در بخش های مختلف خصوصاً در بخش هنرهای تجسمی سهمی را در پیدایش و روایت انقلاب اسلامی داشته اند كه امروزه نمونه عكس آنرا داریم می بینیم. در بخش های نقاشی، مجسمه سازی و… هنرمندان ما در سال های ۵۶، ۵۷ تأثیر داشته اند در اینكه جمهوری اسلامی را در چارچوب هنر خود عرضه كنند.
وزیر ارشاد اضافه كرد: طبعاً امسال بعنوان چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی بخشی از اتفاقاتی كه افتاده این است كه هنرمندان تجسمی چه نقشی در پیروزی انقلاب اسلامی داشته اند و چه كارهایی را در این راستا انجام داده اند و چگونه در آن مؤثر بوده اند. بخش دیگری از رویش های اجتماعی مهم انقلاب در چهل سال اخیر در بخش هنر بوده.
او با اشاره به اینكه جامعه اسلامی در چهل سال قبل پیشرفت ها و كاستی هایی داشته، اظهار داشت: هنرمندان ما به خصوص جوانان در هنرهای تجسمی در بخش های سنتی و كلاسیك و همین طور مدرن حضور پیدا كرده اند و اتفاقات قابل توجهی در هنر ایران چهل سال اخیر اتفاق افتاده. بنظر می رسد رویش های چهلمین سالگرد انقلاب صرفاً نباید در حوزه فناوری ها و تكنولوژی های نو دیده شود.
او همین طور در پاسخ به اینكه راهكارشان جهت افزایش ارتباط هنرمندان مطرح تجسمی با جشنواره فجر چیست؟ اظهار داشت: باتوجه به اینكه جشنواره تجسمی عمر كوتاه تری نسبت به سایر جشنواره ها دارد، با گذر زمان و افزایش عمر تجسمی فجر، ارتباط هنرمندان این عرصه با جشنواره افزایش خواهد یافت. خود فراخوان جشنواره، استقبال هنرمندان از آن و افزایش تعداد آثار دریافتی نوید بخش است. تلاش داریم كه جشنواره به یك اتفاق بزرگ برای هنرمندان تجسمی تبدیل گردد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب