معاون هنری وزیر ارشاد: جشنواره زدگی دریغ این روزهاست
حسین علیزاده: عنوان شهروند شیراز از نشان شوالیه بزرگتر است
به گزارش آبی طرح اختتامیه دهمین جشنواره گروه نوازی موسیقی فارس با حضور معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هنرمندان موسیقی در تالار حافظ شیراز برگزار گردید.در این مراسم از سردیس محمدرضا درویشی و احمد پژمان رونمایی و شریف لطفی تجلیل شد. همینطور نشان شهروند افتخاری شیراز به حسین علیزاده، از جانب شهردار این شهر، اهدا شد.
به گزارش آبی طرح به نقل از ایسنا، سید مجتبی حسینی شامگاه جمعه (۱۶ آذر ماه) در آیین پایانی دومین جشنواره موسیقی فارس با اشاره به اینكه جشنواره زدگی در هنر را دریغ این روزها می دانم، اظهار نمود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جشنواره هایی كه بر اساس ظرفیت ها و نگاه آمایشی شكل گرفته و اثربخشی دارد، حمایت می كند.
وی با اشاره به اینكه این جشنواره محور كار خویش را توجه به كار گروهی قرار داد، تصریح كرد: كار گروهی جز با همدلی پیش نمی رود و اگر این كیمیا در جمعی جان بگیرد كار گروهی هم به سامان می رسد.
معاون وزیر ارشاد تصریح كرد: برای این جشنواره باید امتیاز ویژه قائل شد، چونكه كار همدلانه در سرزمین همدلی ظهور می یابد و رفاقت بر رقابت در دیار فارس رجحان دارد.
حسینی با اشاره به اینكه فرزندان این مرز و بوم به جهانیان نشان دادند كه با هم بودن را در قاب و قالب هنر جان می دهند، افزود: زمان سرشتی از هنر دارد و ترنم موسیقی بهانه ارجمند ماست و گرایش های موسیقی در این جشنواره در كنار هم عرضه شد و ناظران و داوران در قالب گروهی سختكوش و كاردان بدون تكیه بر بودجه دولت آنرا برگزار كردند كه نشان از عزم جزمشان در هنر دارد.
وی با اشاره به اینكه هنرمندان شیرازی در سال های اخیر در عرصه هنر بالیده اند، عنوان كرد: شیراز می تواند میزبان شایسته ای برای رویدادهای اینچنینی باشد.
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان كرد: انجمن موسیقی با همراهی بخش خصوصی می تواند در صحنه هنر فعالیت های درخشانی را شكل دهد.
كمك مالی زیادی نمی خواهیم، اما امنیت فكری و كاری می خواهیم
قائم مقام دبیر دومین جشنواره موسیقی فارس هم در این نشست اظهار داشت: امنیت فكری هنرمندان موسیقی و ارتقای كیفیت موسیقی گروه نوازی باید در اولویت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گیرد.
كیوان فرزین با اشاره به اینكه امیدواریم این حضور و همدلی بیشتر از پیش باشد، اظهار نمود: جشنواره ای كه بر گروه نوازی متمركز است آموزه های بسیاری دارد.
وی با اشاره به اینكه گروه نوازی نمادی از زندگی جمعی است، تصریح كرد: افرادی كه تك تك گرد هم می آیند ضمن حفظ سلیقه های فردی، منافع طولانی مدت جمعی را بر منافع كوتاه مدت شخصی ارجح می دانند.
قائم مقام دبیر دومین جشنواره موسیقی فارس با اشاره به اینكه جشنواره فقط محلی برای عرضه موسیقی و برگزاری كنسرت نیست، خاطرنشان كرد: جشنواره در واقع محلی برای تحلیل، صدمه شناسی، بررسی انواع موسیقی و جریان موسیقی، تفكر برای اصلاح مشكلات و صدمه ها، تشویق نقاط قوت و پشتیبانی از استعدادهای درخشان و فكرهای نو است.
فرزین با اشاره به اینكه در ستاد برگزاری جشنواره تلاش بر این بود كه این دوره مستند شود، بیان كرد: تلاش كردیم پیشنهادات و انتقاداتی كه در دوره گذشته عنوان شد در جشنواره امسال برطرف شود، چه در آئین نامه جشنواره و چه در رفتار و برنامه های برگزاری این موارد مورد توجه قرار گرفت.
وی عنوان كرد: ستاد جشنواره از مسئولان فرهنگی درخواست دارد كه هر كسی مقرر است رویداد هنری را در كشور مدیریت و برگزار كند هرچند باید برپایه تخصص و تجربه باشد اما با تولید احساس امنیت و تضمین برگزاری، به ارتقای كیفیت كارها كمك نماید.
قائم مقام دبیر دومین جشنواره موسیقی فارس با اشاره به اینكه بر اثر برخی كم لطفی ها زمان زیادی از دست دادیم وگرنه این جشنواره با كیفیت بهتری برگزار می شد، اظهار نمود: لازم است دبیرخانه جشنواره به صورت دائمی برقرار باشد و به صورت مستمر روی ارتقای كیفیت، كار شود.
فرزین با تاكید بر اینكه جمع مشتاقی كه برای شنیدن موسیقی به سالن می آید حق دارد موسیقی با كیفیت بشنود، تصریح كرد: موسیقیدان وظیفه دارد به كیفیت كار خود فكر كند.
وی با اشاره به اینكه ما كمك مالی زیادی نمی خواهیم اما امنیت فكری و كاری می خواهیم، تمام كسانی كه در این زمینه كار می كنند امنیت كاری می خواهند، اظهار داشت: لازم است برنامه های هر سال به صورت مشخص به فعالان این حوزه عرضه شود و موسیقیدان بداند چه زمانی در جشنواره باید شركت نماید یا زمان برگزاری كنسرت چه وقت است نه اینكه زمان اعلام گردد و وقتی كه افراد روی كارهای خود تمركز و وقت صرف كردند جشنواره یا كنسرت لغو شود.
قائم مقام دبیر دومین جشنواره موسیقی فارس با تاكید بر اینكه وظیفه وزارت فرهنگ و اهالی فرهنگ پیش از كمیت توجه به كیفیت است، اضافه كرد: نباید سرعت فروش بلیت یا تعداد برگزاری كنسرت ما را گول بزند و از توجه به كیفیت غافل شویم.
فرزین ابراز امیدواری كرد كه ستاد جشنواره موسیقی و تمام رویدادهای هنری مهم در طولانی مدت با برنامه ریزی به ارتقای كیفیت توجه كند و با استفاده از نظرات متخصصین پیش رود.
وی عنوان كرد: در هر دوره جشنواره به صورت حتم اشكالاتی هست و هر كسی كه انتقاداتی دارد ما شنیداریم، پیشنهادات خویش را به انجمن موسیقی فارس عرضه نماید تا در اختیار هركسی كه مسئولیت این رویداد را بر عهده گرفت قرار گیرد.
قائم مقام دبیر دومین جشنواره موسیقی فارس با اشاره به اینكه دوره ی پیشین جشنواره با چند سال وقفه فعال شد، خاطرنشان كرد: امسال دومین جشنواره موسیقی فارس به دبیری استاد احمد پژمان برگزار گردید و گروه های مختلف در بخش غیررقابتی كودك و بخش های موسیقی محلی و مقامی، گروه های كوبه ای، كلاسیك، آواز جمعی، موسیقی پاپ و موسیقی دستگاهی ایران به اجرای آثار خود پرداختند.
فرزین افزود: امسال بخش پژوهش به بخش های پیشین اضافه گردید و با عنایت به نیاز گروه های موسیقی و موسیقیدان به تسهیل و تسریع در روند فعالیت در جهت ارتقای كیفیت برای افزوده شدن این بخش برنامه ریزی شد و استاد درویشی فیاض در هیات علمی این بخش حضور داشتند.
وی با اشاره به اینكه فراخوان جشنواره مردادماه امسال انتشار یافت، عنوان كرد: ۱۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید و ۵۰ اجرا به بخش نهایی راه پیدا كرد كه از ۹ تا ۱۶ آذرماه به اجرای آثار خود پرداختند.
قائم مقام دبیر دومین جشنواره موسیقی فارس با بیان اینكه در بخش دستگاهی ۱۰ گروه و در بخش مقامی ۹ گروه و در بخش كوبه ای ۱۰ گروه رقابت داشتند، افزود: در بخش های كلاسیك، آواز جمعی و پاپ هیچ گروهی به بخش رقابتی راه نیافت و داوران در هر بخش برای سفارش به اهالی موسیقی در بیانیه موضوعات مختلف را مطرح نمودند كه نظر داوران در سایت جشنواره اطلاع رسانی می گردد.
حسین علیزاده شهروند افتخاری شیراز شد
این هنرمند: افتخار شهروند شدن در شیراز از نشان شوالیه بزرگتر است
شهردار شیراز، عنوان شهروند شیراز را با كسب اجازه از شهروندان این كلانشهر به حسین علیزاده اهدا كرد.
علیزاده هم در این مراسم اظهار داشت: من نخستین فعالیتم را در سن ۲۱ سالگی در شیراز شروع كردم و این شهر پیوندی محكم با موسیقی قرار دارد.
وی با اشاره به اینكه فضای این شهر را موسیقی و ادبیات فرا گرفته است، اضافه كرد: زمانی از من می پرسیدند كه چرا نشان شوالیه را نپذیرفتم اما اگر كسی الان در این نشست باشد متوجه می گردد كه افتخار شهروند شدن در شیراز چقدر در مقابل آن نشان بزرگتر است.
شهردار شیراز هم ضمن تشكر از برگزاركنندگان این مراسم، اظهار نمود: از شیراز سخن می گوییم، شهری كه به پشتوانه تاریخی و داشته های فرهنگی خود پایتخت فرهنگی ایران زمین است.
حیدر اسكندرپور اضافه كرد: شهر شیراز هم جسمش نقطه به نقطه و كوچه به كوچه و ساختمان به ساختمان مبین هویت ایران سربلند است و هم روحش مبین روح ایران زمین است.
وی با اشاره به اینكه هر كس در هر كجای دنیا سعدی و حافظ را بعنوان نماینده روح بلند ایرانی می داند، تصریح كرد: شیراز می تواند محل برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری كشور باشد.
شهردار شیراز با اشاره به اینكه این رویداد در سطح استانی برگزار شده است، یادآور كرد: شیراز ظرفیت برگزاری رویدادهای در تراز بین المللی را دارد و ثروت مردم شیراز داشته های فرهنگی آنهاست.
اسكندرپور با اشاره به اینكه در شیراز نیاز نیست برای تولید اشتغال كارخانه بزنند، افزود: كافی است با نگاه متفاوت به حوزه هنری و فرهنگی در شیراز زمینه ای تولید شود كه این شهر مركز فرهنگ و هنر كشور باشد.
وی با اشاره به اینكه مردم شیراز از جنس هنر هستند و رنگ و بوی هنر دارند، عنوان كرد: جشنواره موسیقی فارس در دیاری برگزار گردید كه وادی موسیقی است.
شهردار شیراز با اشاره به اینكه استاد حسین علیزاده كسی است كه به قول خودش از روزهای دور از كوچه پس كوچه های شیراز عبور كرد تا موسیقی این كشور را تعالی بخشد، اظهار نمود: موسیقی نینوای استاد علیزاده برای ایرانی ها كاملا آشناست و با افتخار و به پاس خدمات بسیار موفق این بزرگمرد به موسیقی ایران و زحمات فراوانی كه در عرصه موسیقی ایران زمین كشیده است افتخار شهروند شیراز به ایشان تقدیم می گردد.
اسكندرپور با اشاره به اینكه این استاد بزرگ با وجود اینكه افتخارات بزرگ بین امللی كسب كردند اما بیان نمودند بزرگترین افتخارم این است كه مهر و محبت ایرانی ها نصیبم شده است، اظهار داشت: به علت عشق و علاقه استاد علیزاده به شیراز به نمایندگی از مردم میهمان دوست شیراز، عنوان شهروندی شیراز عزیز به استاد هدیه می گردد و امیدواریم این مرز و بوم از مردانی از جنس استاد علیزاده پر باشد.
موسیقی فارس آمیخته ای از دانش و فطرت آدمی است
سرپرست استانداری فارس اظهار داشت: موسیقی فارس آمیخته ای از دانش و ذوق و فطرت آدمی است و فیلسوفان و دانشمندان هنر درمورد زیبایی ها و تاثیرات علم موسیقی مطالبی را بیان نمودند كه جایگاه این هنر را نشان داده است.
یدالله رحمانی شامگاه جمعه در آیین پایانی دومین جشنواره موسیقی فارس و دهمین دوره گروه نوازی استان، ضمن تشكر از گروه های موسیقی كه با برنامه های دلنشین خود وجد و شور و نشاط در جمع تولید كردند، اظهار نمود: استان فارس جلوه گاه فرهنگ، هنر، طبیعت و گهواره تمدن ایران زمین است.
وی تصریح كرد: این استان كهن كه باید آنرا ایران كوچك نامید، شهره دنیاست و صاحبدلان، این دیار را با حافظ و سعدی می شناسند و مومنان در حرم حضرت شاهچراغ (ع) سومین حرم خاندان (ع) به آستان ملكوت پای می گذارند.
سرپرست استانداری فارس با اشاره به اینكه تاریخ سرزمین فارس گویای تمدن جهان و مورد توجه تمام علاقمندان به فرهنگ و هنر و پژوهش است، عنوان كرد: ثبت ۵ اثر جهانی در لیست یونسكو و ۲۹۰۰ اثر ملی نشان دهنده این ظرفیت بی بدیل است.
رحمانی با اشاره به اینكه موسیقی هم در فارس از جایگاه والایی برخوردار است، بر مشاركت بخش خصوصی ضمن حفظ ارزش آثار موسیقایی تصریح كرد و اظهار داشت: باید شرایطی برای كسب درآمد هنرمندان تولید شود تا ضمن انتقال غنای فرهنگی به جامعه، اشتغال هم تولید شود.
موسیقی می تواند مسائل لاینحل سیاسی را حل كند
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینكه موسیقی می تواند در جامعه اتحاد و آرامش تولید و مسائل پیچیده لاینحل سیاسی را حل كند، اظهار داشت: موسیقیدان ها كه سفرای فرهنگی ایران هستند می توانند موقعیت هایی تولید كنند كه در جهان به صلح برسیم.
مسعود رضایی شامگاه جمعه در آیین پایانی دومین جشنواره موسیقی فارس و دهمین گروه نوازی استان، اظهار نمود: خداوند می فرماید گل آدم را با روح خود سرشته ام و هنرهایی كه از انسان ها تراوش می كند از روح خداست.
وی با اشاره به اینكه نمی دانم چرا بعضی افراد موسیقی را برای جامعه مضر می دانند، تصریح كرد: كسانی كه هر جا درمانده شدند با زبان موسیقی مستبدترین افراد را به راه نرمش كشانده اند و در داستان های مختلف این مهم بیان شده است.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینكه هنرمند موسیقی دیگر انسان ها را وادار می كند كه با اندیشه او همراهی كنند، تصریح كرد: این جز از زبان موسیقی برنمی آید.
رضایی بیان كرد: در شگفتم از كسانی كه موسیقی را آلت لهو و لعب می دانند در حالیكه انسان های عارف از طریق موسیقی به خداشناسی رسیدند. مثنوی نی نامه مولوی چیزی جز خلقت خداوند نیست و حكایت های سعدی هم برآمده از روح زیبای اوست.
وی با اشاره به اینكه موسیقی نوایی است كه با حركت صداها به وجود می آید و آن هم در خلقت طبیعت است، عنوان كرد: اگر به آلت های موسیقی نگاه توجه گردد به شكل عضوی از بدن انسان تولید شده كه كاسه گاه او نماد محل فكر و اندیشه انسان است.
موسیقی راه كوتاه رسیدن به مدینه فاضله است
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اشاره به اینكه موسیقی راه كوتاه رسیدن به مدینه فاضله است، تصریح كرد: هنر موسیقی با حكمت ایرانی تنیدگی یافته و به تار و پود دیبای اندیشه ایرانی تبدیل گشته است؛ به نحوی كه فارابی، ابن سینا، قطب الدین كازرونی و دیگر حكیمان بدان مشغول شدند.
صابر سهرابی شامگاه جمعه ۱۶ آذر در آیین پایانی دومین جشنواره موسیقی فارس و دهمین دوره گروه نوازی استان، اظهار نمود: هنر، زیبایی است كه نزدیك ترین و ملموس ترین تجلی ذات خداست كه با پدید آمدن هستی جریان یافته و موسیقی صدای این زیبایی است.
وی با اشاره به اینكه صدای پیچش باد در لابه لای درختان تا نوای هزاران همه بانگ زیبایی خداوند را سر می دهند، اضافه كرد: موسیقی زبان هستی است و بانگ الهی را با هر زخمه در عالم می گستراند.
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس تصریح كرد: موسیقی در سرزمین اندیشه و در دیاری كه صدای سخن عشق نامیدند همچون شمعی است برای آنان كه افقی روشن را ترسیم كردند و هزاران شیفته موسیقی ایران در این سرزمین بانگ خوشی بلند كردند.
سهرابی با اشاره به اینكه در جامعه ای كه هنرمند هرجا رود قدر بیند و بر صدر نشیند، بیان كرد: باید هنر را در جامعه رواج داد و در دنیای امروز بیشترین مصداق این سخن سعدی، صاحبان هنر موسیقی هستند كه با هنر خود جامعه را به جوش و خروش درمی آورند و زمینه باید برای فعالیت هنرمندان بخصوص در عرصه موسیقی فراهم گردد تا نوای عشق خاموش نشود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب