به گزارش آبی طرح به نقل از روابط عمومی نمایشگاه، آثار «میرمولا ثریا» با عنوان «صوف» كه شامل نقاشی و طراحی با فرش معاصر ایرانی است، جمعه ۲۱ مهرماه در گالری خاك افتتاح می گردد.
گفته می شود؛« این نخستین بار است كه یك هنرمند، فرش را به مثابه بوم نقاشی در نظر گرفته و آثاری خلق كرده است كه گرچه می توان آنها را دست بافت در نظر گرفت، اما در واقع این آثار برخوردی معاصر و هنری با فرش ایرانی است.
از همین رو آثار را می توان نقاشی هایی در نظر گرفت كه می توانند به دیوار آویزان شوند و یا به عنوان حجم روی زمین قرار بگیرند. »
در این نمایشگاه قریب به ۳۰ اثر بافته شده در ابعاد ۱۲۰ در ۱۶۰ تا ۲۰۰ در ۳۰۰ سانتیمتر وجود دارد و همینطور بالغ بر ۱۵ اثر طراحی به نمایش در می آید.
میرمولا ثریا درباره ی نمایشگاه اش نوشته است:
«در ابتدا اینچنین بوده است كه دستبافت های عشایری و نقوش روی آن، منعكس كننده نحوه زندگی، طبیعت پیرامون و آرزوهای آن روزهای بافنده بوده است. بعدها آنچنان می گردد كه شهر نشینی و تجارت، خیال كوچ نشین را آلوده می كند و خیال رهای هنرمند بافنده، اسیر كسب و صنعت شهری می گردد.
خیال سیال بافنده از دست می رود و تصورات و نیازهای اشراف نقش بند بافته ها می گردد. نقوش ساده، هندسی و ابتدایی از گیاهان و حیوانات كه تجلی تعابیر فردی انسان كوچ نشین از پیرامونش بوده كم كم به نقوش پرگو، پیچیده، غیر واقع بدل میشود و دیگرهرگز آن رویكرد بی واسطه بافنده پدیدار نمیگردد.
آنچه بعدها می بینیم البته صنعتی است والا كه خیال سفارش دهنده را به شكوه و تمامیت اجرا می كند.
این روزها بیشتر بر فی البداهه گی تصویر و طرح تمایل دارم. از تكرار مكررات و آذین كلیشه های سنتی كه وام دار فرهنگ ایستا است، پرهیز دارم. به امروزم نگاه می كنم، به اطرافم و آنچه بر من می گذرد. نقوش در بافته هایم، گاهی ریشه در قصه ای دور دارد كه تا امروز به دنبالم است و گاهی حادثه ای است كه در كمینم است و بی خبرم. به آن، به بافته، آنگونه نگاه میكنم كه زمینی است كه میبایست خیال را در ان كاشت.
سالهای زیادی بر آن رفت تا از سنت گذشته بدانم و باز بدانم كه چگونه این هنر آزاده و پویا به صنعتی اسیر، جامد و تكرار پذیر بدل گشت. بر این باورم كه خیال را باید آزاد كرد و ان موقع است كه بافته، به هر گونه كه باشد گستره و جولانگاهی خواهد بود برای تجلی اندیشه هنرمند امروز. »
میرمولا ثریا متولد ۱۳۵۷ رامسر است. وی كارشناسی ارشد خویش را در رشته صنایع دستی از دانشگاه میراث فرهنگی تهران و كارشناسی ارشد طراحی فرش دست بافت را از دانشگاه آزاد اصفهان دریافت كرده است. وی تا كنون بیش از ۸ نمایشگاه انفرادی در آمریكا، لبنان، كویت، دبی، ایران برگزار كرده است.
افتتاحیه نمایشگاه «صوف» جمعه ۲۱ مهرماه از ساعت ۱۷ تا ۲۱ در گالری خاك واقع در خیابان شریعتی، دو راهی قلهك، خیابان بصیری، كوچه ژیلا، گلاك ۱ برگزار می گردد.
این نمایشگاه تا ۸ آبان هر روز از ساعت ۱۶ تا ۲۰ پذیرای عموم است. گالری خاك شنبه ها تعطیل است.