رییس اداره میراث فرهنگی:
هنرمندان صنایع دستی اردكان احتیاج به حمایت دارند
آبی طرح: رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردكان با اشاره به اهمیت كارهای دستی در زندگی افراد، تعداد رشته های هنری شهرستان را ۳۰ مورد ذكر كرد و اظهار داشت: برخی رشته ها همچون زنجیرسازی غیرفعال است و برای احیا احتیاج به حمایت و نگاه ویژه مسئولان و مردم دارد.
محسن میرجانی روز سه شنبه به مناسبت ۲۰ خرداد روز جهانی صنایع دستی در گفت و گو با ایرنا اضافه کرد: هنر بافت زیلو و گوهرتراشی، سبدبافی و کار با چوب همچون رشته های فعال است.
وی با اشاره به اینکه تنها رشته غیرفعال هنرهای دستی که از رونق افتاده زنجیرسازی است اظهار داشت: این رشته از هنرهای معروف قدیم اردکان است که به علت تغییر سبک زندگی و تحولات اجتماعی و سنتی نه تنها این هنر و صنعت بلکه خیلی از رشته های هنری را تحت تأثیر قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه مشکل مهم در بحث صنایع دستی به روز کردن و پیوند این حوزه با زندگی نوین مردم است، خاطرنشان کرد: به دیگر سخن صنایع دستی اگر به صرف یک هنر تزیینی و موزه پسند تلقی شود بطور قطع راه به جایی نمی بریم.
رییس اداره میراث فرهنگی اردکان با اشاره به اینکه اگر تولیدات صنایع دستی با یک زیرمجموعه از قبیل آگاه سازی جامعه محلی از آثار بهداشتی و روانی جامعه را درپی داشته باشد بدون شک دارای صرفه اقتصادی بوده و بطور قطع فعالان این حوزه با رغبت بیشتری به فعالیت می پردازند.
میرجانی اظهار داشت: نمونه ها برای این مورد فراوان است شاید بهترین آن هنر کاربافی و کرباس بافی اردکان است که با رویکرد اقتصادی سازی و نگاه به نیازمندهای جامعه مدرن امروز ایران در حال تولید است و در قبال آن چندین مجموعه منسجم و خیلی از استادکاران سنتی به صورت منفرد در حال تولید و درآمدزایی اقتصادی هستند.
وی با اشاره به اینکه صنایع دستی پیش از اینکه نیازمند حمایت مالی باشد نیازمند حمایت معنوی مسئولان است اضافه کرد: اگر این حمایت صورت گیرد با عنایت به محیط مناسب انجام این کار و رضایت مندی فعالان در این عرصه می تواند خیلی از معضلات اجتماعی در بخش زنان سرپرست خانوار و سایر اقشار جامعه که جویای کار هستند را رفع کند.
وی اظهار نمود: حوزه صنایع دستی شهرستان در چند سال گذشته با ایجاد تفکیک حوزه و تعیین مسوول مشخص به تهیه بانک اطلاعاتی مناسب از فعالان آن اقدام نمود و در مورد واگذاری املاک تابعه برای ایجاد کارگاه های کاربافی و بازارچه صنایع دستی که به شکلی چرخه مناسبی از آموزش، تولید و عرضه آن به جامعه است را ترسیم کرده است.
میرجانی اظهار داشت: جامعه ای بالنده و روبه رشد است که بر بستر یک سری سنت ها و عناصر هویتی تاریخی و فرهنگی ساز شکل بگیرد و صنایع دستی بعنوان یکی از شاخص ترین این نمودها جایگاه والایی در این پیوست و تداوم فرهنگی جامعه دارد.
هرسال از ۲۰ تا ۲۶ خرداد با عنوان هفته صنایع دستی برنامه های ویژه ای برای هنرمندان و صنعتگران شهرستان اردکان برگزار می گردد.
تاکنون یک هزار اثر تاریخی و فرهنگی در شهرستان اردکان شناسایی شد که ۲۴۰ مورد آن در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
مرکز شهرستان ۹۸ هزار نفری اردکان در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب