صیانت از هویت اسلامی مهمترین كاركرد شورای فرهنگ عمومی است
به گزارش آبی طرح وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: صیانت از هویت، نمادها و شعائر اسلامی با همكاری نهادهای مدنی مهمترین كاركرد شورای فرهنگ عمومی است.
سید عباس صالحی عصر پنجشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی استان مركزی در محل بیت نماینده ولی فقیه در این استان اضافه كرد: پاسداری از حریم اسلام، مفاخر ملی، منطقه ای و استانی و تشریح آثار آنها برای ایجاد تعلق خاطر در نسل جوان از دیگر مسائلی است كه باید در شوراهای فرهنگ عمومی استان ها مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: در گذشته فرهنگ های انضمامی آنچنان كه باید مورد توجه قرار نگرفته اند كه لزوم آن به خصوص در حوزه فرهنگ مصرف، امروز بیشتر از گذشته احساس می شود و باید به شكل جدی در شورای فرهنگ عمومی به تبادل نظر گذاشته شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان كرد: شوراهای فرهنگ عمومی باید به مسیری هدایت شوند كه تا آنجا كه امكان دارد اشتراك نظرها را تمركز بخشیده و عمق مسائل فرهنگی و اجتماعی را مورد توجه قرار دهند.
صالحی اضافه كرد: پایش علمی و اثرگذار مسائل فرهنگی و اجتماعی برای اجرای برنامه های فرهنگی بدون برخورداری از داده ها، دیتاها و متغیرها امكان پذیر نیست، ازاین رو بررسی اقدامات پژوهشی شورای فرهنگ عمومی كشور در پژوهشگاه های وزارت ارشاد شروع شده كه می طلبد این مهم در استان ها و حتی شهرستان ها هم اجرایی و عملیاتی شود.
وی بیان كرد: شورای فرهنگ عمومی به لحاظ ساختاری عالی ترین مرجع تصمیم گیری در حوزه فرهنگ جامعه است و بر همین مبنا زمینه تامین و گسترش زیرساخت ها جهت استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت این شورا درسطح كلان و استان ها و شهرستان ها فراهم شده است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: با استفاده از ظرفیت شورای فرهنگ عمومی در استان ها و همكاری دستگاه های مختلف اجرایی می توان بهتر مسائل و مشكلات فرهنگی و اجتماعی را در استان شناخت و برای مرتفع ساختن آنها برنامه ریزی كرد.
وی بیان كرد: سند مهندسی فرهنگی در شورایعالی انقلاب فرهنگی تدوین شده و در این سند ضمن لیست بندی اطلاعات فرهنگی و اجتماعی؛ تحلیل اینكه چه مسائلی باید در زمره مسائل فرهنگی قرار گیرد هم مورد بررسی قرار می گیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: مدیران ارشد، میانی و منطقه ای باید به مقوله فرهنگ از منظر تاثیرگذاری این مهم به تمامی بخش های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی نگاه كنند چون كه توسعه اقتصادی و اجتماعی بدون توسعه فرهنگی امكان پذیر نیست.
صالحی تصریح كرد: خانواده، اعتیاد، اشتغال، تاخیر در ازدواج و باروری، فضای مجازی و افزایش سواد رسانه ای از دیگر مسائلی است كه باید در شورای فرهنگ عمومی مورد توجه قرار گیرند.
وی بیان كرد: بر مبنای آمار موجود میانگین استفاده از فضای مجازی در كشور بیشتر از ۱۷۵ دقیقه و در استان مركزی حدود ۱۹۰ دقیقه است و علت این مهم باید در شورای فرهنگ عمومی بررسی شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد نظارت این وزارتخانه بر مسائل سینمایی كشور هم اظهار داشت: سال قبل از مجموع ۴۰۰ فیلمنامه رسیده كمتر از یكصد مورد تایید شد كه این مهم نشان از توجه وزارت فرهنگ، به ارزش های دینی و اعتقادی حاكم بر جامعه است.
صالحی افزود: تامین كاغذ هم برای ناشران و هم در حوزه مطبوعات از مهم ترین برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و با پیگیری های مجدانه، این كالا خردادماه امسال در زمره كالاهای اساسی قرار گرفت و تا كنون بیشتر از ۴۲ میلیون تن كاغذ وارد و بین ناشران و فعالان مطبوعاتی توزیع شده است.
وی در مورد تفاهم نامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با استانداری مركزی هم اظهار داشت: بر طبق این سند كه هفدمین مورد در كشور است، یك هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال در استان مركزی و در كل كشور تا كنون بیشتر از ۱۰ هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شده كه آخر فعالیت دولت دوازدهم برای مسائل زیرساختی فرهنگی تزریق می شود.
حضور در گلزار شهدا، دیدار با اصحاب فرهنگ و هنر و كاركنان فرهنگ و ارشاد استان، شركت در نشست شورای فرهنگ عمومی، دیدار با پیشكسوتان فرهنگ و هنر، دیدار با مدیران سازمان های وابسته و بازدید از تالار مركزی و كتابخانه مركزی همچون برنامه های روز نخست سفر سید«عباس صالحی» وزیر ارشاد به استان مركزی است كه در اراك برگزار می شود.
دیدار با فعالان جامعه قرآنی و اعضای كانون های فرهنگی و هنری مساجد استان در بیت تاریخی حضرت امام (ره)، نشست صمیمی با پیشكسوتان فرهنگ و هنر هم از برنامه های روز دوم سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان مركزی است كه در خمین برگزار می گردد.
در ادامه این سفر نشست با اصحاب فرهنگ و هنر ساوه و زرندیه و برنامه مصاحبه با اصحاب رسانه در ساوه تدارك شده است.
استان مركزی با دارا بودن ۱۲ شهرستان دارای بیشتر از یك میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است.
منبع: آبی طرح
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب