دبیركل نهاد كتابخانه های عمومی كشور:

تمام مراتب هستی، تكمیل شده به نور است كه امام خمینی به آن باور داشت

تمام مراتب هستی، تكمیل شده به نور است كه امام خمینی به آن باور داشت به گزارش آبی طرح دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با استناد به قسمتی از پیام امام خمینی (ره) به زوار بیت الله الحرام و با اشاره به آیات قرآن اظهار داشت:  تمام ابعاد و مراتب هستی مطابق معارف قرآنی، تکمیل شده به نور است.



به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا از نهاد کتابخانه های عمومی کشور، علی رضا مختارپور در محفل قرآنی «رهرو قرآن» که بصورت مجازی برگزار شد، با اشاره به یکی از مبانی و ابعاد معرفتی امام خمینی (ره) قسمتی از پیام بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در سال ۶۱ به زوار بیت الله الحرام را خطاب به مسلمانان بیان کرد و اظهار داشت: در این پیام به قرآن کریم بعنوان کتاب هدایت اشاره شد که از مبدا نور به قلب نورانی پیامبر اکرم (ص) تابیده است.

وی اضافه کرد: در این عبارت چند نکته قرآنی هست. خداوند در قرآن، خودرا نور عالم نامیده است «اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ». در آیاتی که به کتب آسمانی نیز اشاره شده است به نور بودن آنها نیز اشاره شده است. مثلا در آیه ۴۴ سوره مائده آمده است «إِنَّا أَنْزَلْنَا التَّوْرَاةَ فِیهَا هُدًی وَنُورٌ» در ادامه آیه ۴۶ آمده است «وَآتَیْنَاهُ الْإِنْجِیلَ فِیهِ هُدًی وَنُورٌ» و در آیه ۲۵ سوره فاطر هم چنین آمده است «جَاءَتْهُمْ رُسُلُهُمْ بِالْبَیِّنَاتِ وَبِالزُّبُرِ وَبِالْکِتَابِ الْمُنِیرِ» علاوه بر این در آیه ۱۵ سوره مائده هم چنین ذکر شده است «قَدْ جَاءَکُمْ مِنَ اللَّهِ نُورٌ وَکِتَابٌ مُبِینٌ».

مختارپور با اشاره به این که حتی پیامبران الهی در قرآن به صفت نور متصف شدند، افزود: در آیه هشت سوره تغابن به مؤمنین و مسلمانان و انسان ها دستور داده می شود «فَآمِنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ النُّورِ الَّذِی أَنْزَلْنَا» یعنی ما نور را نازل کردیم، ایمان بیاورید. در آیه ۱۵۷ سوره اعراف نیز آمده است «فَالَّذِینَ آمَنُوا بِهِ وَعَزَّرُوهُ وَنَصَرُوهُ وَاتَّبَعُوا النُّورَ الَّذِی أُنْزِلَ مَعَهُ أُولَٰئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ». در آیه ۱۷۴ سوره نساء نیز آمده است «یَا أَیُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءَکُمْ بُرْهَانٌ مِنْ رَبِّکُمْ وَأَنْزَلْنَا إِلَیْکُمْ نُورًا مُبِینًا» به این معنا که برای هدایت شما از جانب خدا برهانی (محکم) آمد، و نوری تابان به شما فرستادیم.

وی افزود: بدین سبب خداوند، انبیا و کتب آسمانی نور بیان شده است. هدف انبیا برمبنای آیه ۱۱ سوره طلاق «لِیُخْرِجَ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَی النُّورِ» خارج کردن مومنان از ظلمات به سمت نور است. همین طور خداود در آیه ۲۵۷ سوره بقره، خودرا سرپرست و ولی مؤمنان معرفی کرده و در موردشان اینطور می گوید «اللَّهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُوا یُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَی النُّورِ» خداوند کسانی که به سرپرستی او آمدند را به سمت نور هدایت می کند. نقطه مقابل آن هم وجود دارد؛ کسانی که منکر سرپرست آنان می شوند را از نور به سمت طاغوت هدایت می کند «وَالَّذِینَ کَفَرُوا أَوْلِیَاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ یُخْرِجُونَهُمْ مِنَ النُّورِ إِلَی الظُّلُمَاتِ».

مختارپور اضافه کرد: بر سیاق همین محتوا دشمنان و مخالفان راه هدایت طبق آیه ۳۲ سوره توبه کسانی هستند که می خواهند نور خدا را با حرف هایشان خاموش کنند. در آیه های مختلف این مدلول تکرار شده است. جالب این است که در آیه هشتم سوره تحریم دعای مؤمنان دعای نور است که می فرماید «رَبَّنَا أَتْمِمْ لَنَا نُورَنَا وَاغْفِرْ لَنَا» بدین سبب تمام ابعاد و مراتب هستی مطابق معارف قرآنی تکمیل شده به نور است.

تأثیر وجودی امام پس از رحلتشان هر روز بیشتر می شود

هدایت الله بهبودی نویسنده کتاب الف لام خمینی در ارتباطی مجازی اظهار داشت: واقعیت این است که برای من امکان دستیابی بمراتب وجودی حضرت امام نبود و کتابی که به نام الف لام خمینی به رشته قلم درآمد، به جهان کثرت ایشان پرداخته و زندگی و زمانه آن شخصیت را از خاندان او شروع و تا پیروزی انقلاب پی می گیرد.

وی اضافه کرد: پرداختن به این جهان ملموس ازطریق یک پژوهشگر تاریخ کار آسانی نبوده و نیست. یکی از علت های آن سکوت امام درباره زندگی خودشان است و آنچه از زبان ایشان در مورد خودشان باشد از یک ستون هم تجاوز نمی کند.

نویسنده کتاب الف لام خمینی اشاره کرد: ما برای پرداختن به زندگی این مرد با دو دوره متفاوت و از یک جهت سخت مواجه بودیم. دوره ای که در فقدان اطلاعات و داده ها می گذشت. یعنی تولد تا شروع نهضت در سال ۱۳۴۱. از جانب دیگر از سال ۱۳۴۱ تا ۱۳۵۷ با فراوانی اطلاعات مواجه بودیم و از این نظر حقیقت یابی و جستجوی اطلاعات درست، کاری بسیار دشوار بود.

این پژوهشگر تاریخ اضافه کرد: زندگی امام دو وجه متفاوت دارد. قبل از اوایل دهه ۱۳۲۰ زندگی ایشان در عالم وحدت گذشته و پس از سال ۱۳۲۲-۱۳۲۳ وارد جهان کثرت شده و ایشان با جریانات روز روبه رو شده است. با این وجود تمنای وجودی ایشان برای برخورداری از یک انزوا همچنان تا رحلت آیت الله بروجردی ادامه داشت. پس از آن به سبب شکسته شدن احکام دینی توسط حاکمیت طاغوت ایشان مجبور به حضور در اجتماع و سیاست شد. این رویکرد نه فقط موقتی نبود، بلکه در سال ۱۳۵۷ برگی از تاریخ ایران، تاریخ منطقه و تاریخ جهان را ورق زد و هر روز که از رحلت ایشان فاصله می گیریم، تاثیر آمد و رفت ایشان را بیشتر احساس می نماییم.

محفل قرآنی رهرو قرآن در آستانه سی ودومین سالروز ارتحال رهبر کبیر انقلاب اسلامی به همت محافل قرآنی نهاد کتابخانه های عمومی کشور با تلاوت قرآن توسط قاریانی از استانهای قم و خراسان رضوی به میزبانی اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم در بیت حضرت امام خمینی (ره) در قم بصورت مجازی انجام شد.



منبع:

1400/03/15
13:01:10
5.0 / 5
1229
تگهای خبر: زندگی , فرهنگ , كتاب , نویسنده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است